Wszechnica Żywieniowa – wykłady.

Wszechnica Żywieniowa

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2014/2015

 

18 marca                    – Co nowego w żywieniu niemowląt i małych dzieci (1-3 lat)?

- dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak, dr inż. Anna Harton (Katedra Dietetyki SGGW)

 

15 kwietnia                – By niejadki chciały jeść – porady dietetyka, lekarza, psychologa

- dr inż. Anna Harton, dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Katedra Dietetyki SGGW)

                                   - lek. med. Witold Klemarczyk (Instytut Matki i Dziecka)

- mgr Wanda Urmańska (Instytut Matki i Dziecka)

 

20 maja                      – Grillowanie i wędzenie – fakty i mity

- prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński (Instytut Technologii Żywności i Gastronomii Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, Wydział Nauk o Żywności SGGW)

 

17 czerwca                – Witamina D – źródła i wpływ na zdrowie

                                   - dr inż. Elżbieta Wierzbicka (Katedra Żywienia Człowieka SGGW)

 

Spotkania odbywają się:

w trzecią środę miesiąca, o godz. 17.30,

w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159c,

na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II.

Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.

 

WSTĘP WOLNY!

Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.

 

Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką:

- telefon:                    – (22) 59-37-004

- adres e-mail:           hanna_wysocka@sggw.pl

Nasza strona:            wszechnica_zywieniowa.sggw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>