Woda Kangen to najprostszy i najlepszy sposób aby żyć zdrowiej i dłużej !

Nie ma znaczenia jakiego używasz filtra
- żaden nie usuwa z wody aktywnych cząsteczek tlenu – wolnych rodników!
Nie ma znaczenia jakiej firmy butelkowaną wodę pijesz
- każda jest utleniaczem i źródłem wolnych rodników!
Zażywasz antyoksydanty?
Brawo! Możesz zjeść wszystkie antyoksydacyjne pigułki świata ale nic to nie da, jeśli popijesz wodą pełną wolnych rodników! To tak jakby pić odtrutkę i truciznę jednocześnie! Czy ma to sens?
Woda Kangen to najprostszy i najlepszy sposób aby żyć zdrowiej i dłużej ! Jak wygląda aparat do produkcji wody Kangen-
http://www.roik.pl/co-to-jest-woda-kangen-chcesz-wiedziec-wiecej-napisz/……..

Zapewne wielu z nas jest przekonanych, że pije dobrą wodę. Wydajemy ogromne pieniądze na wodę w butelkach, unikając w ten sposób picia wody z kranu. Dla jednych woda to woda ? wszystko jedno jaka, inni powiedzą, że wolą pić coś innego, bo woda nie ma smaku. Dlatego jeszcze raz przypomnijmy sobie, jaki wpływ ma picie wody na nasze ciało. I niech te informacje staną się dla wielu formą nauki i powodem do zastanowienia! Woda jest fundamentem naszego życia. Ogromna jej ilość, bo aż 75% stanowi nasze ciało. Woda jest podstawą wszystkich płynów w organizmie: krwi, limfy, soków trawiennych. Jest niezbędna w transporcie i wchłanianiu pokarmu, przy eliminowaniu produktów przemiany materii. Reguluje temperaturę naszego ciała, odpowiada za funkcjonowanie naszych stawów i jest ważna przy nawilżaniu tkanek.. Krótko mówiąc, woda jest podstawą naszego funkcjonowania. Każdy system w naszym ciele, każda komórka, a mamy ich 75 trylionów, potrzebuje właściwej ilości i struktury wody. Zatem jaką wodę powinniśmy pić?

Co to jest alkaliczna woda jonizowana.
Zatrzymajmy się przy tym na chwilę, aby w prosty sposób wyjaśnić, czym jest alkaliczna woda jonizowana i jak swoją strukturą różni się od innych spożywanych przez nas wód.
Cząsteczki wody jako molekuły łączą się wzajemnie. Połączone ze sobą molekuły nazywane są klasterami. W wodzie z kranu albo kupionej wodzie butelkowej, klaster składa się z 12-20 molekuł i jego struktura nie pozwala na swobodne i bezpośrednie jej wchłanianie przez komórki. Natomiast proces jonizacji (elektrolizy, rozszczepienia) wody powoduje, iż klaster staje się heksagonalny, czyli składa się tylko z 6 molekuł. Woda może łatwiej przechodzić do komórek, a tempo i zdolność nawodnienia organizmu zwiększa się nawet sześciokrotnie. Co za tym idzie, efektywność pracy komórek pod kątem przemiany materii jest lepsza, większa jest łatwość pozbywania się toksyn z organizmu. W procesie jonizowania powstają antyoksydanty (ogromne środowisko jonów ujemnych OH-), które eliminuje rozwój wolnych rodników w organizmie. Żyjemy w modzie na antyoksydanty. Kupujemy produkty, które są ?napełnione? antyoksydantami. Wielu z nas tak naprawdę nie wie nawet, do czego są nam potrzebne. Nie wspominając o tym, skąd się biorą. Co gorsza, nie wiemy jaką możemy mieć pewność, czy one naprawdę się w tych produktach znajdują. Pisząc o działaniu antyoksydantów, warto zaznaczyć jak istotną funkcję mają dla naszego zdrowia. Naukowcy udowodnili, że zahamowanie i zniszczenie rozwoju wolnych rodników, pozwala na uniknięcie takich chorób, jak: rak, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe (wysokie ciśnienie), alergie. Wszystkie te choroby, i wiele innych, rozwijają się w środowisku kwaśnym naszego organizmu. TYLKO dzięki jonizatorowi, z którego w procesie elektrolizy (rozszczepienia wody) możemy uzyskać wodę wysokoalkaliczną, bardzo bogatą w antyoksydanty, możemy uniknąć pojawienia się tych chorób w naszym organizmie. Podczas tego procesu powstaje również, wspomniana powyżej, woda alkaliczna (wysoko zasadowa), gdzie odczyn pH wynosi 7-14 oraz woda kwaśna (która ma również znaczące zastosowanie w przemyśle czy dla naszego zdrowia) jej odczyn pH wynosi 0-7.Wielu z nas zapewne się zdziwi, że picie wody o określonym odczynie pH może mieć jakiekolwiek znaczenie dla organizmu, a szczególnie jeśli chodzi o utrzymanie optymalnego balansu zdrowotnego w naszym ciele.

Nasze organizmy są coraz bardziej zakwaszane przez produkty, które spożywamy. Jednym ze sposobów eliminujących zakwaszenie organizmu ludzkiego jest stosowanie wody alkalicznej, którą uzyskuje się przez jonizację przemysłowej wody pitnej. Otrzymuje się wówczas wodę alkaliczną, zawierającą minerały alkaliczne i wapno oraz utlenioną wodę kwaśną, zawierającą minerały kwasowe. Proces starzenia i rozkład komórek powodowany jest przez akumulację kwasowych odpadów pokarmowych ? wolnych rodników tlenowych, które zabierają elektrony zdrowym komórkom wewnętrznych organów człowieka, powodując ich niedomagania i choroby. Wolne rodniki tlenowe tworzą napoje i pokarmy, a nasz organizm sam nie może ich się pozbyć. Aby eliminować zakwaszenie i przywrócić naszemu organizmowi prawidłowe funkcjonowanie, farmakologia zachwala różnego rodzaju przeciwutleniacze, które w większości przypadków pozostawiają zgubne skutki uboczne. A przecież istnieją inne, wypróbowane sposoby, które eliminują zakwaszenie organizmu w sposób naturalny. Jednym z nich jest woda alkaliczna.
WODA ALKALICZNA naładowana jest wolnymi elektronami, które czynią ją naturalnym antyutleniaczem. Woda ta oddając łatwo swoje elektrony, eliminuje jednocześnie szkodliwe wolne rodniki tlenowe, które nie będą miały możliwości ?okradania? z elektronów zdrowych komórek, co pozwoli na zachowanie ludzkiego organizmu w zdrowiu.
Picie wody alkalicznej blokuje oddziaływanie aktywnego tlenu na normalne komórki, co zapewnia, że te nieuszkodzone cząsteczki biologiczne są mniej podatne na infekcje i choroby. Redukcja aktywnego, szkodliwego tlenu, odbywa się bez żadnej straty dla otaczających komórek. Woda ta nazywana jest potocznie ?wodą wymiatającą?.
Woda alkaliczna hamuje jednocześnie fermentację w systemie trawiennym, redukując pośrednio takie substancje, jak: wodorosiarczan, amoniak, histaminę, indol, fenol, skatol. W wyniku tego, już po krótkim okresie regularnego picia tej wody, uzyskuje się bardziej czysty stolec.
Badania naukowe prowadzone w Japonii od 1950 r. i badania doświadczalne wykazują, że picie wody alkalicznej poprawia stan zdrowia, m.in., w przypadku takich chorób, jak:
- artretyzm,
- zgaga,
- chroniczne zmęczenie,
- niestrawność,
- skurcze w nogach,
- podwyższone ciśnienie krwi,
- migrena,
- mdłości,
- otyłość,
- osteoporoza,
- łuszczyca,
- stres.
Informacja n temat wody Kangen: Jacek Roik, roik@roik.pl

Japońska medycyna, w ciągu ostatnich 15 lat dowiodła, że w ośrodku alkalicznym nie rozwija się żadna choroba !!!!!!!!!!

Stosowanie wody alkalicznej:
- usuwa z organizmu toksyny,
- unieszkodliwia wolne rodniki,
- odtwarza stan alkaliczny organizmu,
- zwiększa stabilność tlenu w organizmie,
- wspomaga dostarczanie środków odżywczych,
- gotowanie w wodzie alkalicznej poprawia wartości odżywcze, a także smak pokarmów i napojów takich, jak kawa i herbata,
- zmienia pokarmy i napoje kwasowe na bardziej alkaliczne.

UTLENIONA WODA KWAŚNA zawiera czynnik utleniający, który może usuwać elektrony z bakterii i zabijać je. Stosowanie tej wody pomaga w takich schorzeniach, jak:
- trądzik,
- nogi sportowców,
- oparzenia,
- łupież,
- sucha skóra,
- egzema,
- hemoroidy,
- ukąszenia owadów,
- skaleczenia,
- opryszczka,
- bóle gardła,
- zaczerwienienie skóry oraz
- wzmacnia włosy.
Służy do:
- sterylizacji naczyń kuchennych,
- mycia jarzyn i owoców,
- mycia roślin,
- mycia domowych zwierząt.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>