Tani chleb uchroni przed bankructwem.

Stojąca na progu bankructwa piekarnia spod Walencji, na wschodzie Hiszpanii, zaczęła sprzedawać chleb po 20 eurocentów. To uchroniło ją przed plajtą. Teraz sprzedaje 13 tysięcy bochenków dziennie – informuje „Polskie Radio”. Poziom bezrobocia w położonej pod Walencją Quart de Poblet dawno przekroczył 26 proc. Połowa sklepów została zamknięta i ten sam los groził tamtejszej piekarni. Jej właściciel kupił jednak najtańszą mąkę i zaczął sprzedawać czterokrotnie tańszy chleb. O połowę taniej sprzedaje też bułki i drożdżówki. Pomysł przejęły inne sklepy i też sprzedają taniej pieczywo.

Polskie Radio / IAR , www.portalspozywczy.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>