Sztuka produkcji łososia-tajemnica Firmy "Almar"!

Zdecydowanie lepszy smak ostatecznego produktu, uzyskaliśmy dzięki zastosowaniu specjalnego procesu solankowania, który pozwala na zachowanie w mięsie 3-4% soli, zamiast 6-9%, jak to ma miejsce przy zastosowaniu technologii tradycyjnej. Dla nadania aromatu i specjalnego smaku wędzimy łososia na zimno w naturalnym dymie, ze specjalnie dobranych gatunków drewna……Uwędzone mięso jest schładzane, pozbawiane skóry, krojone w plasterki, układane, ważone, pakowane próżniowo, etykietowane i układane w kartonach. Nasze łososie poławiane są w słynnych z czystości wodach norweskich i szkockich fiordów, co pozwala nam ściśle kontrolować jakość mięsa tych ryb. Świeże łososie zachowują wspaniały smak, charakterystyczny kolor i dużą zawartość witamin dzięki poprzedzającemu wysyłkę pakowaniu w styropianowych pojemnikach z lodem. Nad całością procesu technologicznego czuwa wdrożony, rygorystyczny system kontroli jakości HACCP. Dzięki niemu możemy monitorować proces produkcji na każdym etapie tak, aby finalny produkt spełniał najwyższe kryteria jakości i smaku. Gwarantujemy najwyższą jakość naszych wyrobów.

Szczegóły i prezentacja całego asortymentu produktów z łososia na stronie „Wirtualnych Targów Zdrowego Życia”- www.jroik.manpol.net/wt – gdzie w  rubryce „Katalog Firm” znajduje się Firma  „Almar”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>