Rośnie zapotrzebowanie na przetwory z koziego mleka.

Jedni martwią się o produkcję ponad limit, inni szukają surowca. Sytuacja na rynku mleka wciąż napięta, tymczasem przetwórcy koziego surowca nie nadążają z produkcją. Zapotrzebowanie na takie przetwory szybko rośnie – podano w programie „Agrobiznes” w TVP.
Są też i tacy, których limitowanie produkcji nie dotyczy. Producenci mleka koziego nie narzekają. Podobnie jak zakłady przetwórcze. Popyt na jogurty czy sery wciąż rośnie. I choć to nadal nisza branży mleczarskiej – już 15 proc. całości produkcji koziego nabiału trafia poza granicę kraju…….

Agrobiznes TVP, www.portalspozywczy.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>