Proszę o informacje na temat urządzenia „Kangen”. List od Krzysztofa.

Proszę przesłać informacje na temat urządzenia Kangen ? parametry techniczne, cena itp. Pozdrawiam: Krzysiek
Kangen jest znakiem towarowym Enagic Inc w Japonii. Nazwa ta oznacza również określenie wody pitnej, bogatej w minerały, oczyszczonej z metali ciężkich, bakterii, chemikalii, bogatej w AKTYWNY WODÓR, otrzymany na drodze jonizacji przez elektrolizę, uzyskując dodatkowe elektrony dla naszego ciała. Te dodatkowe elektrony nadają silne właściwości antyutleniające wodzie pitnej. Jest więc ona silnym antyutleniaczem silniejszym od wielu stosowanych powszechnie. Terapia wodą z AKTYWNYM WODOREM używana była w Japonii od roku 1960 w szpitalach. Od 1974 r. używana już w formie pięciu rodzajów wody, zależnie od stężenia pH.

Badania kliniczne prowadzone w klinikach od trzydziestu lat wykazały, że woda ta ma silne właściwości uzdrawiania ludzkiego ciała. Woda Kangen radykalnie zmienia życie wielu ludziom na całym świecie. Ma właściwości przeciwutleniające, oczyszczające, alkalizujące. Woda ta jest dla tych, którzy szukają zdrowego sposobu życia.

Filtry urządzenia ?Kangen? oczyszczają wodę z kranu z toksycznych substancji i związków chemicznych. W szpitalach wodę pH 2,5 wykorzystują do sterylizacji narzędzi chirurgicznych, do dezynfekcji ran, działań przeciwgrzybicznych.

Wody Kangen zależnie od pH 2.5 ? 11.0 mogą mieć różne zastosowanie począwszy od picia, gotowania, mycia jarzyn (również usuwania środków konserwujących żywność, opryskiwanych owoców), mycia i okładów skóry, dezynfekcji.

Firma Enagic Co. Ltd. wyprodukowała maszynę, która może przetwarzać wodę z kranu, chlorowaną zanieczyszczoną i nawet chemikaliami na czystą wodę alkaliczną, zdrową i leczniczą dla ciała.

Korzyści z picia wody kangen:

- Spowalnia proces starzenia organizmu
- Zwiększa odporność organizmu przed chorobą
- Zwiększa wchłanianie witamin i minerałów
- Dla osób otyłych powoduje chudnięcie, w miarę oczyszczania organizmu.
- Woda Kangen neutralizuje wolne rodniki ? jest silnym antyutleniaczem
Wszyscy wiemy, że wolne rodniki są to niestabilne atomy tlenu, które powodują proces utleniania w naszym organizmie i jak badania wykazały, powodują w 90% powstawanie wielu chorób, w tym nowotworów, chorób serca, cukrzycy, choroby Alzheimera, artretyzmu i przyspieszenia procesu starzenia się organizmu. To, że woda Kangen niszczy wolne rodniki i to jest jej największym atutem. Zawiera ona AKTYWNY WODÓR, który dostarcza ogromne ilości dodatkowych elektronów do naszego ciała.

Woda Kangen jest alkaliczna, zmienia wodę kwaśną na zasadową. Dla naszego optymalnego zdrowia, komórki naszego ciała muszą pozostać w ich naturalnej równowadze alkalicznej. Jednak nasze wartości pH są często zakłócone przez stres, odwodnienie i kwaśne produkty przetworzone, które zjadamy.
Zakwaszenie naszych organizmów jest źródłem wielu poważnych chorób, cukrzycy, osteoporozy, otyłości i?
Woda wytwarzana przez jonizator wody Kangen, ma pH od 8.5 ? 9.5, przywraca organizmowi zdrową równowagę alkaliczną, a dzięki zawartości aktywnego wodoru, niszczy wolne rodniki. Woda Kangen czyści nasze jelita z zanieczyszczeń i złogów powstałych na ściankach jelita grubego, i powodujących brak wchłanialności ważnych składników odżywczych.

Zastosowanie wody Kangen

Silna woda kangen pH 11 służy do czyszczenia jako detergent i do zachowania higieny, do sprzątania kuchni z olejów, zanieczyszczeń, pozwala na używanie minimalnej ilości detergentów. Usuwa plamy z kawy, oleju, sosu sojowego oraz usuwa nagromadzone zanieczyszczenia w muszli klozetowej.

Woda kangen pH 8.0 ? 10.0 służy do picia, przyrządzania potraw i gotowania. Ważną rolę spełnia przy diecie bogatej w białko zwierzęce. Równoważy odczyn kwaśny w organizmie.

Woda kangen pH 6.0 ? 4.0 służy do mycia skóry. Należy pozostawić skórę do wyschnięcia. Sprawia to, że skóra jest miękka, jedwabna i elastyczna.
Woda kangen służy również do pielęgnacji włosów. Używa się jej do ostatniego płukania po myciu. Sprawi ona, że włosy będą gęste i lśniące.
Wody Kangen również dodajemy do kąpieli. Rozgrzewa ona skórę oraz sprawia, że skóra jest elastyczna i gładka.
Używa się jej także do pielęgnacji zwierząt, by były zdrowe i miały lśniące futra.
Wody Kangen dodaje się do ostatniego płukania tkanin w pralce. Ubrania są miękkie i czyste.
Gotowanie ziaren, fasoli, grochu przez dodanie wody Kangen do gotowania przyspiesza czas przygotowania potrawy.
Mycie warzyw i owoców woda Kangen spowoduje żywe kolory truskawek, kapusty czerwonej, szparagów i bakłażanów, oczyści z bakterii i konserwantów chemicznych stosowanych zewnętrznie.

Mrożonki umyte przed zamrożeniem, ryby, krewetki i jarzyny nie stracą smaku po rozmrożeniu.

Woda Kangen pH 2.7 ? ta woda nie nadaje się do picia!
Służy wyłącznie do dezynfekcji i czyszczenia!!!!!!!!!!

Woda Kangen służy również do usuwania plam, brudu i tłuszczu.
Również dodajemy jej do wody, w której myjemy szkła, kieliszki ? będą one po umyciu pięknie lśniące i czyste.
Także woda Kangen dodana do wody przy myciu podłóg usuwa całkowicie tłuszcz i bród.

Silna woda Kangen pH 2.7 to woda silnie zakwaszona, służy dobrze do czyszczenia i dezynfekcji, wszystkiego co wchodzi w skład kuchni, sztućców, garnków, zlewozmywaka.

Dbając o higienę, należy używać tej wody do mycia i płukania jamy ustnej.
Salony kosmetyczne, salony fryzjerskie, przedszkola, ośrodki opieki dziennej, sklepy zoologiczne, przetwórstwo spożywcze, rolnictwo (cieplarnie) ? wszyscy mogą korzystać z wody Kangen.

Co to jest ORP?

Od wielu lat naukowcy zastanawiali się z jakiego powodu niektóre źródła na Ziemi mają własności uzdrawiające i czym one różnią się od powszechnie spotykanych wód, z których korzystamy. Dotąd nie zwracano uwagi na coś takiego jak potencjał redox w wodzie do picia. Wskaźnik redox (ORP) jest to międzynarodowa nazwa reakcji utleniająco-regeneracyjnej dla płynów, wyrażona w mV (miliwoltach) mierzona miernikiem ORP. Im niższy wskaźnik REDOX od + 200 mV do -600, czy -900 mV tym większe własności regenerujące. Im wyższy wskaźnik REDOX, czyli od + 200 mV do +400, czy też +600 mV, tym płyny są bardziej utlenione i szkodliwe dla zdrowia.
Potencjał redox to informacja, jakie zdolności posiada substancja do oddawania i przyjmowania elektronów, a zatem na ile będzie ona w stanie zaspokoić żądania wolnych rodników. Poddana reakcji redox (redukcji tlenu) woda nasycona zostaje aktywnym wodorem. Efekt? My zyskujemy skuteczne antidotum, zaś wolne rodniki tracą wszelką nadzieję na przetrwanie. Aktywny wodór to doskonały i bezlitosny antyutleniacz.
Rzadko możemy spotkać wodę, która nie jest utleniona, a więc posiada redox poniżej 200 mV. Wody butelkowe, tak popularne w ostatnich czasach, poza wyjątkami są wodami mocno utlenionymi. Nawet jeżeli posiadają one dopuszczalny potencjał redox przy źródle, to w procesie butelkowania i magazynowania utleniają się i w rezultacie stają się szkodliwe dla zdrowia.

Co to jest pH?

Potencjał wodoru, czyli pH jest miarą kwasowości lub zasadowości roztworu, jest cechą określającą ,czy w roztworze znajduje się nadmiar jonów wodorowych H+ ? odczyn kwaśny, czy nadmiar jonów wodorotlenkowych OH- ? odczyn zasadowy, czy też są one w równowadze ? odczyn obojętny.
Wodne roztwory kwasów wykazują odczyn kwaśny, a wodne roztwory wodorotlenków (zasady) ? odczyn zasadowy. Przyjęto ,że liczbę jonów wodorowych w roztworze będzie się określać za pomocą tzw. skali pH . Skala pH mieści się w granicach od 0-14, a została wprowadzona w 1909 roku przez Petera Soerensena (1868-1939), duńskiego biochemika i fizyko-chemika.
Np. jeżeli w roztworze pH wynosi 9 ,oznacza to, że jest więcej jonów wodorotlenkowych OH- niż jonów wodorowych H+. Roztwór ten ma więc odczyn zasadowy.

Celem określenia pH roztworu stosuje się tzw. wskaźniki pH czyli substancje, których barwa zmienia się na odpowiedniki kolor w zależności od odczynu roztworu .Wskaźnikami są między innymi oranż metylowy i fenoloftaleina .Przez odpowiednie mieszanie wskaźników pH można otrzymywać wskaźniki uniwersalne, które zależnie od pH roztworu przybierają charakterystyczną barwę. Przez nasycenie pasków bibułki roztworami takich wskaźników i wysuszenie ich otrzymuje się papierki uniwersalne stosowane często w laboratoriach chemicznych do szybkiego określenia pH danego roztworu. Do mierzenia odczynu pH używa się miernika, w którym jest zarówno odczyt wysokości wskaźników ORP jak i pH.

pH kluczem do zdrowia?

W 1931 r dr Otto Warburg otrzymał nagrodę Nobla, za udowodnienie, że komórki nowotworowe muszą żyć w środowisku beztlenowym. W ostatnich latach wiele książek napisano, o tym, że zrównoważenie pH ciała jest kluczowym czynnikiem w obniżaniu ryzyka nowotworów i innych chorób. Wielkim wyzwaniem jest utrzymywanie swojego ciała w odpowiednim pH, wiele osób opiera się na schemacie picia wody butelkowanej lub przefiltrowanej, z których oba rodzaje wody często są wodami kwaśnymi i utlenionymi i tworzą środowisko dogodne do rozwoju raka i wielu innych chorób.
Nasza krew musi być utrzymywana na poziomie 7,35 pH. Organizm ludzki, aby utrzymać pH krwi na poziomie 7.35 pobiera składniki zasadowe z innych partii ciała. Jeżeli mamy organizm zakwaszony, najczęściej pobierane jest wapno z kości.
Wysoko alkaliczne wody Kangen pomagają twojemu ciału utrzymywać krew na odpowiednim poziomie.

http://www.roik.pl/co-to-jest-woda-kangen-chcesz-wiedziec-wiecej-napisz/

O dalsze szczegóły proszę pisać pod moim adresem: Jacek Roik, roik@roik.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>