Potrawy z mięsa- do 50 mg cholesterolu w 100 g produktu.

Kolejne cyfry oznaczają: wartość energetyczną (kcal), ilość tłuszczu (g) oraz zawartość cholesterolu w 100 g produktu:

Kurczak w jarzynach, gotowany- 99 kcal, 6,4 g, 27 mg.
Żeberka wieprzowe, duszone- 210 kcal, 19,2 g, 33 mg.
Bitki wolowe, duszone- 103 kcal, 4,4 g, 38 mg.
Bitki wołowe w jarzynach, duszone- 117 kcal, 4,5 g, 38 mg……
Kolejne cyfry oznaczają: wartość energetyczną (kcal), ilość tłuszczu (g) oraz zawartość cholesterolu w 100 g produktu:

Kurczak w jarzynach, gotowany- 99 kcal, 6,4 g, 27 mg.
Żeberka wieprzowe, duszone- 210 kcal, 19,2 g, 33 mg.
Bitki wolowe, duszone- 103 kcal, 4,4 g, 38 mg.
Bitki wołowe w jarzynach, duszone- 117 kcal, 4,5 g, 38 mg.
Gulasz wołowy, duszony- 148 kcal, 9,2 g, 38 mg.
Galaretka z nóżek wieprzowych- 202 kcal, 14,9 g, 44 mg.
Cielęcina w potrawce- 104 kcal, 4,1 g, 45 mg.
Bitki wieprzowe, duszone- 195 kcal, 16,1 g, 45 mg.
Bitki wieprzowe w jarzynach, duszone- 200 kcal, 16,1 g, 45 mg.
Kura w galarecie- 192 kcal, 8,8 g, 50 mg.
Pieczeń wieprzowa, duszona- 225 kcal, 19,8 g, 50 mg.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>