Opakowanie przedłużające termin przydatności mleka do spożycia.

Jak informuje FAMMU/FAPA, naukowcy z amerykańskiego uniwersytetu w Minnesocie opracowali specjalne opakowanie, które ma przedłużyć termin przechowywania mleka i żywności łatwo psującej się.
Produkt o nazwie Bisin ma zabijać bakterie, które zachowały się w mleku po pasteryzacji. Opakowanie wzbogacone jest w szczególne mikroorganizmy, które hamują rozwój bakterii w produktach mleczarskich. Badacze z amerykańskiego instytutu naukowego są dopiero w początkowej fazie swoich badań.

Nie znane są jeszcze informacje o tym kiedy innowacyjne opakowanie będzie dostępne na rynku ani o ile wydłuży termin przydatności produktów.

FAMMU/FAPA
www.portalspożywczy.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>