Olej z pestek moreli „Denova”.

Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z pestek moreli uprawianych na Zachodnim Przylądku w Afryce Południowej…….


Olej z pierwszego tłoczenia na zimno uzyskiwany jest z pestek moreli uprawianych na Zachodnim Przylądku w Afryce Południowej.

Olej charakteryzuje się atrakcyjnie złotą barwą i łagodnym migdałowym smakiem.

Wysoka temperatura dymienia (193º C) powoduje,

iż znakomicie nadaje się do smażenia, gotowania i sosów.

Świetny również na zimno, jako składnik wielu sosów do sałatek.

Znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie potrzebujemy lekko migdałowego smaku, np. do majonezu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>