Moja Internetowa Poradnia Konsultacyjna- gdzie można wykonać test na alergię pokarmową typu III?.

Jestem zainteresowana wykonaniem testu na alergię pokarmową typu III. Proszę o bliższe szczegóły. Regina K. Oto podstawowe informacje na temat jak poważnym problemem jest alergia na pokarm typu III. Chcemy-mowa tu o Instytucie Mikroekologii w Poznaniu- pokazać nowy sposób radzenia sobie z chorobami przewlekłymi (np. schorzeniami skóry, dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi). Dzięki zmianie sposobu odżywiania możesz pokonać wszelkie dolegliwości, z którymi walczysz od lat.

Prosimy zatem zapoznać się z przyczynami powodującymi, że określone produkty spożywcze mogą skrajnie negatywnie wpływać na nasze zdrowie i samopoczucie. Należy sobie uświadomić, że receptą na zdrowsze życie bez nadwagi i ewentualnych chorób przewlekłych może być po prostu unikanie lub różnorodność określonych artykułów spożywczych.

Należy też pamiętać, że ulubione nawyki żywieniowe mogą okazać się niebezpiecznym uzależnieniem od szkodliwych artykułów spożywczych, które dla wielu są całkowicie nieszkodliwe, ale w przypadku konkretnej osoby mogą być „narkotykiem” wywołującym chorobę.

W żadnym wypadku nie należy zniechęcać się wynikiem badania i związaną z tym koniecznością rezygnacji z określonych produktów. Test ImuPro300 w krótkim czasie gwarantuje bowiem wyraźną poprawę samopoczucia i stanu zdrowia pacjenta.

Alergie na pokarm typu III nie trwają wiecznie, z biegiem czasu mogą zaniknąć. Może się więc zdarzyć, że po dłuższym okresie rezygnacji z określonego produktu pacjent będzie mógł bez problemu ponownie włączyć go do jadłospisu.

Czy podejrzewasz, że również w Twoim przypadku alergia na pokarm typu III może być przyczyną problemów z nadwagą lub innych przewlekłych dolegliwości?
Należy bezzwłocznie skontaktować się ze swoim lekarzem i przeprowadzić test ImuPro300. Zanim uwierzysz, że nic Ci już nie pomoże, powinieneś upewnić się i skontrolować, czy nie cierpisz z tego powodu, że od lat w sposób niezamierzony odżywiasz się nieprawidłowo, szkodząc tym samym swojemu organizmowi.

CZY MOGĘ ROZPOZNAĆ ALERGIĘ NA POKARM PO SMAKU
LUB WYCZUĆ JĄ W JAKIŚ INNY SPOSÓB?

Alergii na pokarm typu III nie należy mylić z „klasyczną” alergią (alergią typu I).

Typową cechą alergii typu I jest bardzo szybka i zazwyczaj silna reakcja, taka jak obrzęk języka, jamy gardła i krtani, trudności w oddychaniu, ataki kichania lub wysypki skórne. Reakcja następuje z reguły w bardzo krótkim odstępie czasu po spożyciu danego produktu spożywczego. W związku z tym alergię typu I można bardzo łatwo rozpoznać. Klasyczne alergie pokarmowe występują stosunkowo rzadko a odsetek ludności, u których stwierdza się objawy tego typu alergii jest niewielki. Test ImuPro300 nie wykrywa klasycznych alergii.

Wielu ludzi cierpi na alergię pokarmową typu III, nie wiedząc o tym.
Zupełnie inaczej wygląda w przypadku alergii pokarmowej typu III. Występuje ona bardzo często i potrzebuje czasami bardzo dużo czasu by rozwinąć się w organizmie ludzkim. W przypadku alergii pokarmowej typu III możliwe jest jej przeniesienie poprzez mleko matki. Szczególnym utrudnieniem w przeciwieństwie do alergii typu I jest zróżnicowanie objawów alergicznych, które pojawiają się od kilku godzin do kilku dni po spożyciu danego produktu spożywczego.
Tak więc może i u Ciebie występują reakcje alergiczne na przykład na sałatę, pomidory, ziemniaki, jogurt, mleko itd. Reakcje alergiczne obciążają układ odpornościowy i wpływają na procesy przemiany materii, wywołując problemy zdrowotne. Niestety, alergii na pokarm typu III nie można wyczuć przez zapach, smak ani w żaden inny sposób.

Dlatego często nie udaje się rozpoznać, że przyczyną problemów zdrowotnych jest pożywienie.
Test ImuPro300 stwierdza, czy pacjent cierpi na alergię pokarmową typu III. W przypadku obecności alergii pokarmowej typu III, organizm wytwarza przeciwciała typu IgG. Test ImuPro300 potrafi niezawodnie wykryć obecność tych przeciwciał dla prawie 300 różnych produktów spożywczych.

Co jest przyczyną alergii pokarmowej typu III?
Ukryta nadwrażliwość często powstaje pod wpływem różnych czynników, takich jak przemysłowa produkcja artykułów spożywczych, mało urozmaicony sposób żywienia, stres, niekorzystne wpływy środowiskowe, alkohol oraz substancje toksyczne np. amalgamat. Wpływa to na pracę jelit, które stają się przepuszczalne dla antygenów pokarmowych, które to z kolei układ odpornościowy zwalcza jako ciała obce. Regularne spożywanie produktów wywołujących alergię pokarmową typu III naraża układ odpornościowy na ciągłe obciążenie, co w konsekwencji osłabia organizm.

U osób cierpiących na alergię pokarmową typu III zauważa się widoczne upodobanie do produktów spożywczych wywołujących reakcje alergiczne. Produkty te stają się zatem dla nich pewnego rodzaju „narkotykiem”, który uzależnia i przyczynia się do wywoływania takich schorzeń jak np.: atopowe zapalenie skóry, migrena, dolegliwości jelit i układu krążenia, schorzenia reumatyczne oraz szereg innych przewlekłych chorób.

Możemy nie zdawać sobie sprawy, że produkty spożywcze stają się substancjami, które uzależniają i wywołują chorobę.
Dlatego tym ważniejsze jest, żeby przy pomocy testu ImuPro300 zidentyfikować produkty spożywcze wywołujące objawy alergii pokarmowej typu III.

Więcej informacji znajduje się na stronie Instytutu Mikroekologii- www.instytut-mikroekologii.pl , gdzie należy zatelefonować i podać swój adres pocztowy . Instytut wysyła bezpłatnie odpowiedni zestaw do badań, który należy odesłać z powrotem. Powołanie się na moje nazwisko powoduje promocyjną cenę o 10 % niższą! Jacek Roik,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>