Makaron coraz bardziej popularny.

Najnowsze badania Instytutu Homo Homini donoszą, że makaron jest jednym z najbardziej lubianych dodatków obiadowych Polaków – jemy go nawet kilka razy w tygodniu. W rankingu kulinarnej popularności wyprzedził już ryż, choć nadal pozostaje w tyle za ziemniakami.

- Średnie roczne spożycie makaronu w Polsce to ok. 4 – 4,8 kg na osobę. Średnia europejska wynosi aż 10 kg – jest tak wysoka dzięki Włochom, którzy z makaronu uczynili swą potrawę narodową – mówi Beata Szostak z firmy Międzybrodzkie Makarony.

www.portalspozywczy.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>