Kup Active Flora! Pij codziennie z mlekiem dla zdrowia i urody!

P.T. Internauci! Nowa oferta! Można zamawiać torebki z Active Florą! Cena 1 torebki 20,00 zł. Przy zamówieniach do 5 torebek przesyłkę opłaca zamawiający, zamówienia powyżej 5 torebek przesyłka gratis.
Wpłaty można dokonywać: Promocja Zdrowia, dr Jacek Roik, Pl. Kościuszki 4 m.23, 33-100 Tarnów, Nr konta: 64 1020 4955 0000 7902 0010 5783 , tel. 14- 655 84 49, roik@roik.pl.

Mam szczególną przyjemność zaoferować Państwu ActiveFlorę jako prosty sposób na wzmocnienie organizmu. Średnio procentowy udział drobnoustrojów w ziarnach kefirowych przedstawia się następująco: Lactobacillus 65-80 %, Lactococcus, Leuconostoc 8-23 % i drożdże 2-12 %, przy czym zachowane zostają stosunki różnych bakterii do drożdży. Ten symbiotyczny układ mikroorganizmów ma decydujący wpływ na unikalne, niespotykane w żadnym innym produkcie właściwości ?ActiveFlory?. ?ActiveFlora? zawiera najskuteczniejszy szczep probiotyczny, jaki został przebadany i pozytywnie oddziałuje na organizm człowieka ? jest nim Lactobacillus acidophilus NCFM (North Carolina Food Microbiology), wyizolowany w laboratorium badawczym Uniwersytetu Północnej Karoliny w Raleight.

Skład:
Ziarna kefiru kaukaskiego
Lactobacillus acidophilus-NCFM
Lactococcus Lactis subsp. Lactis
Lactococcus Lactis subsp. Cremoris
Lactococcus Lactis subsp. Lactis var. Diacetylactis
Lactoza Farm.

PRZYGOTOWANIE PRODUKTU

1) Zawartość torebki wsypać do 1 litra przegotowanego mleka lub mleka UHT o temp. pokojowej (22-26stopni C)
2) Pozostawić pod przykryciem w temperaturze około 25 stopni C na 13-16 godzin
3) Spożywać napój po wychłodzeniu go w lodówce (produkt posiada charakterystyczny smak kefiru)
4) Odlać 1/4 l gotowego produktu i dodać do następnej porcji przegotowanego mleka lub mleka UHT, powtarzając czynności wg. punktów 2, 3 i 4.

ZALECA SIĘ WYKONANIE 7- 10 CYKLI Z JEDNEJ TOREBKI.
Po tym okresie produkt może utracić właściwości prozdrowotne.

Mieszkańcy Kaukazu swoją długowieczność zawdzięczają między innymi zdrowej diecie, której podstawą jest prawdziwy kefir ? specyficzny produkt otrzymywany naturalnie w wyniku fermentacji mleka w temperaturze pokojowej mikroflorą ziaren kefirowych. Na terenach tych od wieków uznawany jest on za symbol rozkoszy, szczęścia i długowieczności. W ośrodkach badawczych całego świata wiele uwagi poświęcono poznaniu składu i właściwości tego niespotykanego nigdzie poza Kaukazem napoju. W podręcznikach definiowany jest on między innymi jako ?naturalny antybiotyk, mający ogromne znaczenie w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi ekologicznej przewodu pokarmowego? (?Ekologiczna dieta? D. Gates, L. Shutz).

Naturalne ziarna kefirowe zawierają kilkaset szczepów bakterii i drożdży należących do około 30 gatunków, które wzajemnie na siebie oddziałując, w efekcie zachowują się jak jeden organizm. Średnio procentowy udział drobnoustrojów w ziarnach kefirowych przedstawia się następująco: Lactobacillus 65-80 %, Lactococcus, Leuconostoc 8-23 % i drożdże 2-12%, przy czym zachowane zostają stosunki różnych bakterii do drożdży. Ten symbiotyczny układ mikroorganizmów ma decydujący wpływ na unikalne, niespotykane w żadnym innym produkcie właściwości ?ActiveFlory?.

Wyspecjalizowane ośrodki badawcze prowadzą hodowle wyselekcjonowanych szczepów bakteryjnych, specjalnie dobranych pod kątem ochrony systemu immunologicznego. Są to czyste kultury o wysokiej mocy, czystości i skuteczności działania. Zawierają one żywe komórki mikroorganizmów, które podane człowiekowi w odpowiednich ilościach, wywierają korzystny wpływ na jego zdrowie – są to typowe probiotyki. ?ActiveFlora? zawiera najskuteczniejszy szczep probiotyczny, jaki został przebadany i pozytywnie oddziałuje na organizm człowieka ? jest nim Lactobacillus acidophilus NCFM (North Carolina Food Microbiology), wyizolowany w laboratorium badawczym Uniwersytetu Północnej Karoliny w Raleight.

Wieloletnie i szerokie badania naukowe dowodzą, że gęsty, smaczny napój otrzymany na bazie mleka w wyniku działania ziaren kefiru kaukaskiego (a więc tak, jak napój z ?ActiveFlory?):

- zapewnia utrzymanie w przewodzie pokarmowym korzystnych dla zdrowia proporcji mikroflory i zwiększa odporność na infekcje,
- hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
- jest przyswajalny przez ludzi nietolerujących laktozy,
- może skutecznie zapobiegać owrzodzeniu żołądka wywołanego przez Helicobacter pylori,
- w chorobach przewodu pokarmowego może być szczególnie skuteczny w połączeniu z innymi probiotycznymi szczepami Lactobacillus czy Bifidobacterium,
- zapobiega zasiedlaniu pasożytów w jelitach,
- efektywnie pobudza wydzielanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce, przyspieszając perystaltykę jelit,
- zapobiega osteoporozie, dostarczając dużych ilości wapnia,
- zmniejsza ryzyko nowotworów, zwłaszcza nowotworu okrężnicy,
- wpływa na obniżenie poziomu komórek rakowych (polecany w trakcie chemioterapii, naświetleń oraz chorym na AIDS),
- zapobiega występowaniu biegunek bakteryjnych i wirusowych, łagodzi ich przebieg,
- przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
- jest najskuteczniejszy w przywracaniu równowagi
- mikroflory jelitowej po kuracji antybiotykowej,
- powoduje obniżenie poziomu cholesterolu,
- jest źródłem wielu niezbędnych dla organizmu witamin z grupy B, kwasu foliowego i witaminy K,
- wpływa kojąco na system nerwowy,
- łagodzi skutki zatrucia organizmu, np. nadużyciem alkoholu,
- usuwa brak apetytu spowodowany przez niedobór fosforu.

Wymienione powyżej pozytywne działanie na przewód pokarmowy i oczyszczenie organizmu z substancji szkodliwych oraz zbędnych skutkuje poprawą stanu cery – jest to szczególnie cenne przy cerze trądzikowej. Podobnie – witaminy z grupy B wyjątkowo korzystnie wpływają na skórę i wymieniane są często jako najbardziej istotne dla utrzymania ładnej cery. Tak więc napój z „ActiveFlory”, zawierajacy duże ilości witamin z grupy B, witaminę K oraz D, znajduje także zastosowanie w kosmetyce. Witaminy te będąc naturalnymi produktami powstałymi w procesie fermentacji mleka przy udziale ziaren kefiru kaukaskiego są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm. To z kolei wpływa na jego szybszą i pełniejszą rewitalizację. Podobnie łatwo przyswajalne są znajdujące się w napoju z „ActiveFlory” inne substancje pochodzenia naturalnego: kwas foliowy i biopierwiastki: cynk, fosfor i wapń.

Oto niektóre z zalet wymienionych witamin i pierwiastków:

Witamina B2 jest witaminą pięknej skóry, ładnych włosów i paznokci. Ponadto jest antyoksydantem. Z uwagi na to, iż jest łatwo rozpuszczalna w wodzie i jest wydalana przez organizm należy ją często uzupełniać, szczególnie w starszym wieku.
Witamina B3 utrzymuje w dobrym stanie skórę i śluzówkę oraz uczestniczy w przemianie węglowodanów.
Witamina B6 działa korzystnie na skórę i naczynia krwionośne, opóźnia efekt starzenia, zapobiega zmianom skórnym i żylakom.
Witamina B7 zapobiega łysieniu i siwieniu, przeciwdziała anemii, wspomaga leczenie stanów zapalnych skóry.
Inozytol zapobiega wypadaniu włosów i zmianom skórnym, obniża poziom cholesterolu.
Witamina K jest odpowiedzialna za prawidłową krzepliwość krwi.
Witamina D wpływa na właściwy rozwój kości i zębów, wspomaga wchłanianie witaminy A.
Kwas Foliowy wpływa na zdrowy wygląd skóry.
Cynk usuwa białe plamy na paznokciach, przyspiesza gojenie ran.
Fosfor wpływa na proces wzrostu i regeneracji komórek, nieodzowny budulec kości i zębów.
Wapń jeden z najważniejszych biopierwiastków odpowiedzialnych za budowę organizmu (kościec, zęby).

Napój z ActiveFlory można stosować z powodzeniem zewnętrznie jako maski miękkie lub tonizująco-chłodzące (na przykład po parówkach). Wspaniale rewitalizuje skórę, wygładza ją nadając zdrowy wygląd. Aktywne kultury bakterii przywracają równowagę bakteriologiczną skórze podrażnionej przez agresywne detergenty. Zaobserwowano także efekt zmniejszenia nadwagi w wyniku stosowania tzw. ?diety kefirowej? oraz kojące działanie kąpieli w aktywnym roztworze uzyskanym z „ActiveFlory”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>