Kuchnia śródziemnomorska- łazanki z brokułami i serem feta.

Porcja dla 8 osób. Czas przygotowania 10 minut. Czas obróbki cieplnej 20 minut. Kalorie:503.Składniki: 1 kg makaronu łazanki, 1 mały brokuł podzielony na porcje, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, 4 drobno posiekane dymki, 1 ½ łyżeczki tymianku i sera feta, 8 łyżeczek tartego parmezanu, 8 łyżek oliwy „Olivabio” , sól i pieprz. Przygotowanie…..

1. Gotować brokuły na parze przez 5 minut do nieznacznego zmięknięcia, 2. Podsmażyć na oliwie dymki z czosnkiem, dodać tymianek i brokuły. Podsmażać wszystko przez 2-3 minuty. 3. Gotować makaron w dużej ilości osolonej wody. 4. Odcedzić makaron, wyłożyć na duży talerz, nałożyć brokuły i fetę. Posypać parmezanem i podawać od razu. Życzę smacznego. P.s. gdyby ktoś chciał zakupić oliwę z oliwek z Krety o nazwie „Olivabio” proszę na stronie Wirtualnych Targów Zdrowej Żywności kliknąć w rubrykę „Katalog Firm” i tam znajdzie dane adresowe Firmy, gdzie można złożyć zamówienie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>