Zaprawianie nasion. Rozcieńczyć 0,3 litra „EM-A” w 1 litrze wody. Woreczek z nasionami zanurzyć w roztworze „EM-A” na podany niżej czas lub spryskać nasiona tak, by pozostały wilgotne przez odpowiedni czas……Zaprawianie nasion. Rozcieńczyć 0,3 litra „EM-A” w 1 litrze wody. Woreczek z nasionami zanurzyć w roztworze „EM-A” na podany niżej czas lub spryskać nasiona tak, by pozostały wilgotne przez odpowiedni czas…..
Czas bejcowania: małe nasiona- 20-30 minut( na przykład rzepak, koniczyna, marchew, kwiaty i tak dalej), średnie nasiona: 30-60 minut(na przykład zboże), duże nasiona: 2-3 godziny (na przykład dynia, bób, kukurydza, ziemniaki). Wysiewać należy nasiona tak wilgotne, jak to możliwe. UWAGA: nasiona fasoli zaprawiamy podobnie jak nasiona małe. Przy wysiewie zaprawianych „EM-A” nasion zbóż zmniejszamy ilość wysiewu o 15%. Cdn.