Firma "Almar"- król łososia!

Kolejna Firma przyjęła moje zaproszenie do prezentacji produktów na stronie „Wirtualnych Targów Zdrowego Życia”- www.jroik.manpol.net/wt . Firma Almar została założona w roku 1990 przez obecnego Prezesa Zarządu pana Marcina Gniazdowskiego. Początkowo była to typowa firma rodzinna, zajmująca się produkcją wędzonego łososia, węgorza i halibuta…..

Od samego początku kierownictwo firmy ogromną wagę przywiązywało do jakości produktu. Począwszy do starannej selekcji surowca pochodzącego od najlepszych dostawców z całego świata, poprzez tradycyjny proces technologiczny oparty na metodzie wędzenia na zimno, aż po serwis konsumencki starający się zaspakajać potrzeby klientów. Wszystkie te działania zaowocowały dynamicznym wzrostem firmy. W roku 1998 w Kartuzach został wybudowany nowoczesny zakład produkcyjny. Pozwolił on na zwiększenie zatrudnienia do 130 wysoko wykwalifikowanych pracowników oraz dalszy rozwój i systematyczne doskonalenie metod produkcji będące wynikiem lat doświadczeń.Produkcja odbywa się pod stałym nadzorem jakościowym. Zakład spełnia najwyższe standardy narzucone przez TQM, GMP, GHP oraz system kontroli jakości HACCP. Jakość oraz wysoki poziom kultury produkcyjnej jest stale potwierdzany wynikami audytów przeprowadzanych przez naszych odbiorców sieciowych. Dążenie do poprawy standardów produkcji zaowocowało tym, że w roku 2004 firma otrzymała, jako wówczas jedna z nielicznych firm w Polsce, Certyfikat FDA uprawniający do eksportu produktów na rynek USA. Jednym z elementów strategii budowania jakości jest zakup najwyższej klasy surowców. W tym zakresie firma Almar działa bezpośrednio na rynku globalnym stale poszukując sprawdzonych dostawców ryb. W tym celu firma podpisała już kontrakty na dostawy surowca z partnerami znajdującymi się na 5 kontynentach. Zakupy realizowane są między innymi w Norwegii, Szkocji, USA, Chinach, Japonii, Nowej Zelandii oraz w Chile. Obecnie firma stanęła przed koniecznością dalszego zwiększenia mocy produkcyjnych. W związku z tym Zarząd firmy podjął decyzję o rozpoczęciu inwestycji polegającej na wybudowaniu nowego zakładu produkcyjnego pozwalającego na przetworzenie do 54 000 kg surowca dziennie. Zakład o powierzchni produkcyjnej 6500 m2 wyposażony zostanie w 10 nowoczesnych, sterowanych komputerowo pieców wędzarniczych oraz 2 zautomatyzowane linie produkcyjne do obróbki wstępnej i konfekcjonowania. Nowa fabryka będzie spełniał wszystkie najwyższe standardy jakościowe tj. HACCP, ISO, IFS, BRC, TQM.
Podsumowując Firma Almar to
-          17 lat doświadczeń w produkcji łososia wędzonego na zimno
-          doskonała jakość oferowanych produktów
-          sieć logistyczna zapewniająca szybkie i terminowe dostawy
-          elastyczność w dostosowywaniu się do potrzeb klientów
-          otwartość na różne formy współpracy

-          doskonała komunikacja z rynkiem.

Szczegółowe informacje o produktach Firmy „Almar” proszę szukać w rubryce „Katalog Firm” na stronie „Wirtualnych Targów Zdrowego Życia” – www.jroik.manpol.net/wt .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>