Festyn "Żyj zdrowo-baw się razem z nami"- Gimnazjum nr 1 w Tarnowie!

Festyn szkolny, pod hasłem: „Żyj zdrowo – baw się razem z nami”   organizowany przez Gimnazjum Nr 1 w Tarnowie, przy ul. Reymonta w dniu 2 czerwca 2007 r. w godz. 11.00 – 16.00 Cele: propagowanie zdrowego stylu życia i prawidłowego odżywiania się , upowszechnianie wśród młodzieży zachowań sprzyjających zdrowiu, integracja środowiska szkolnego, prezentacja różnych form aktywności uczniów. Od mgr Anny Zyguckiej , głównej Organizatorki imprezy otrzymałem szczegółowy program….. Przed rozpoczęciem festynu w godz. 9.00 -11.00 odbywać się będą:
•          Rodzinny turniej piłki siatkowej (A. Hilgier, R. Pociecha,                       M. Dumański ).
•          Mecz piłki siatkowej: rodzice i nauczyciele kontra  uczniowie.

 

1.         11.00 Powitanie gości. Okolicznościowe przemówienia (10 min.).
2.         11.10 Występ duetu rockowego M. Zając i P. Walkowicz
     „Zombie” The Cranberries. (5 min.)
3.         11.15 Wywiad z żużlowcem p. Stanisławem Burzą 
4.         11.25 Występ uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 (20 min).
5.         11.45 Taniec towarzyski   kl. IIc (A. Wysowski  K. Roczniak) (10min.)
6.         11.55 Konkurs skoku w dal ( R. Pociecha M. Dumański).( 20 min.)
7.         12.15 Występ akrobatyczno – taneczny przygotowany przez ucz. kl. IIIC (10 min.)
8.         12.25 Pokaz udzielania pierwszej pomocy w wykonaniu uczniów kl. IIA i IC. (10 min.)
9.         12.35 Maraton uśmiechu przygotowany prze kl. IIIB (20 min.)
10.       12.55 Występ duetu rockowego M.Zając i P. Walkowicz
     „51” TSA (5 min.)
11.       13.00 Aerobic – pokaz zestawu ćwiczeń w wykonaniu uczniów kl. IIIC (10 min.)
12.       13.10 Piosenka o zdrowiu w wykonaniu uczniów kl. IIIC ( 5 min. )
13.       13.15 Pokaz mody w stylu lat 60 – tych, 70 – tych, 80 – tych przygotowany przez kl. IIC (20min)
14.       13.35 Konkurs wiedzy o szkole przygotowany przez Samorząd Uczniowski (20min)
15.       13.55 Występ duetu rockowego M.Zając i P. Walkowicz „Sweet Dreams” Marilyn Manson ( 5 min.),
16.       14.00 Kabaret Paranienormalni „Papieros” – w wykonaniu uczniów                kl. II C ( 10 min.)
17.       14.10 Mecz piłki nożnej: nauczyciele i rodzice kontra uczniowie (R. Pociecha M. Dumański) (25 min.)
18.       14.35 Taniec indywidualny w wykonaniu Igi Wieczorek kl. IIC ( 5 min.)
19.       14.40 Konkurs tańca towarzyskiego przygotowany przez kl. IIIA (15 min.)
20.       15.00 Loteria fantowa – losowanie nagród kl. IIIC. (5 min.)
21.       15.05 Turniej kosza 3x 3 do jednego kosza (R. Pociecha M. Dumański) (20 min.)
22.       15.25 Aukcja uczniowskich prac plastycznych – kl. IIIB. (20 min.)
23.       15.45 Występ duetu rockowego M.Zając i P. Walkowicz  „Layla” Eric Clapton. (5 min.)
24.       15.50 Konkurs karaoke przygotowany przez kl. IC (20 min.)

 

W czasie trwania imprezy odbywać się będą: 

 

1.         Konsultacje indywidualne dotyczące zdrowia:
•          Stanowisko, przy którym obliczane będzie BMI – kl. IIIC,
•          Pomiar ciśnienia tętniczego IC.
2.         Degustacja  produktów zdrowej żywności przygotowana przez uczniów klas pierwszych – warzywa, owoce, soki, koktajle owocowe, jogurty, produkty zbożowe.
3.         Loteria fantowa – kl. III C.
4.         Sprzedaż:
•          grochówki prowadzona przez kl. IA,
•          kiełbasek z grilla prowadzona przez kl. IB, IIIB.
5.         Kawiarenka prowadzona przez Radę Rodziców (kawa, herbata, soki, woda mineralna kl. IIA, ciasta kl. IIB, lody kl. IIIB).
6.         Kawiarenka prowadzona przez uczniów – różne rodzaje kawy włoskiej – kl. III B.
7.         Malowanie i zdobienie paznokci.
8.         Prezentacja Avon Cosmetics Polska Sp. z o. o.

 

Patronat medialny:

 

•          TEMI
•          Telewizja Kablowa
•          Dziennik Polski

•          Intarnet.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>