Chleb Proteinowy firmy ULDO.

Chleb Proteinowy jest pierwszym na polskim rynku pieczywa typu niskowęglowodanowego i wysokobiałkowego. W porównaniu ze zwykłym chlebem mieszanym, posiada on 8-12 -krotnie mniejszą zawartość węglowodanów oraz 4-krotnie większą zawartość białka. Jest to produkt dedykowany tym, którzy dotychczas rezygnowali z pieczywa ze względu na wysoką zawartość węglowodanów. Jak zapewnia producent, produkt ten może być uzupełnieniem popularnych diet niskowęglowodanowych. Jest też propozycją dla wszystkich chcących zastąpić mięso innymi, bogatymi w białko produktami. Może być polecany diabetykom i osobom otyłym. Posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego (8 proc. w 100g produktu), przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi a niska zawartość węglowodanów ogranicza nadmierne wytwarzanie insuliny. Producent zapewnia, że pozytywnie wpływa również na metabolizm energetyczny, co przyczynia się do utrzymania prawidłowej wagi ciała.

Co otrzymuje piekarz wprowadzając Chleb Proteinowy do swojej oferty? Produkt odpowiada na rosnące zainteresowanie konsumentów zdrową żywnością. Chleb proteinowy to również korzyści ekonomiczne – duża objętość bochenka po wypieku oraz świeżość i wilgotność nawet do 7 dni bez pasteryzacji.

pr/ portalspozywczy.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>