?Biała? zielona herbata- to herbata młodości! Inna niż wszystkie!

Biała herbata różni się od herbat zielonych tym, że w procesie produkcji nie ingeruje się w kształt listków, a przed wysuszeniem metodą naturalna (na słońcu) poddaje się zadziałaniu pary wodnej. Młode listki zbierane wczesnym rankiem o brzasku urzekają wielkością, srebrzystym odcieniem i dużą ilością delikatnych włosków na ich powierzchni.

Delikatny napar o subtelnym smaku zjednał sobie szerokie grono miłośników. Jednak nie tylko ciekawy smak jest atutem tej herbaty. Krótki proces produkcji, wielka troskliwość, jaką otacza się listki herbaty, pozwala zachować wszystko, co w niej najcenniejsze, począwszy od kompleksu witamin, głównie A, D, E, poprzez bogactwo potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związków mineralnych, szczególnie takich, które odpowiadają za piękny wygląd, świeżą i zdrową cerę. Z tego powodu nierzadko nazywana jest herbatą młodości. White Pai Mu Tan zasługuje na uznanie wszystkich, którzy cenią sobie jakość, unikatowość i walory zdrowotne herbaty. Parzenie: herbatę należy zalewać wodą przegotowaną  i ostudzoną do temperatury 85 stopni Celsjusza i parzyć około 5- 7 minut. Herbat zielonych nie powinno się słodzić!
Więcej szczegółów na www.fiveoclock.com.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>